מחקר על החברה - לפני שליחת קורות החיים. כיצד מגדילים באופן משמעותי את הסיכוי שנכנס להליך המיון?
- קרן הראל
- 16 באפר׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות
מחקר על החברה.🔎
לפני ואחרי שמגישים קורות חיים לחברה, שווה לעשות מחקר מקיף לגביה, ולגבי העומדים בראשה.
כדאי להבין האם מישהו מהחברים שלכם במקרה עובד שם, או מכיר מישהו שעובד שם.
במידה ולא, ניתן לנסות ולשלוח מייל קצר או הודעה בפייסבוק/לינקדאין למנהלת משאבי האנוש בחברה או למישהו אחר בכיר בהנהלה.
בהרבה מקרים, תתפלאו, אבל אם רשמתם משהו מספיק נכון, קולע ומשכנע, יש סיכוי טוב שהם יחזרו אליכם או יעבירו זאת לגורם הרלבנטי.
אנשים שליוויתי עד כה והשתמשו בעצתי, חזרו אלי פעמים רבות עם הבשורה המשמחת, שאכן אותם מנהלים בכירים חזרו אליהם ואף סייעו להם כדי שינתן מענה ויחס לקורות החיים שלהם.
מיותר לציין שזה מגדיל את הסיכוי להיכנס להליך המיון באופן משמעותי, מעבר לשליחה פשוטה של קורות חיים בדרכים הקונבנציונליות.
שימו ❤️, לפני שליחת קורות החיים, שהתאמתם אותם ככל הניתן לדרישות התפקיד שהם פרסמו (בהתאם לניסיון שלכם כמובן), ושימו לב שאם אתם מנויים באתרים ששומרים לכם העתק מסוים מקורות החיים, לשנות זאת לקורות החיים המעודכנים.
ההתאמה והדיוק של קורות החיים צריכים להתאים לתיאור המשרה הספציפית וגם למקום העבודה. אתן דוגמא, במידה ואתם שולחים קו״ח למשרה לניהול עמותה, תרצו לציין ולהדגיש את הניסיון שלכם בגיוס כספים. אם אתם מעוניינים להתקבל למשרד ממשלתי, תרצו להדגיש את הניסיון והידע במכרזים ורגולציה (גיוס כספים לא רלבנטי) וכד׳.
🌟הערה חשובה נוספת🌟 -
ב- LinkedIn יש אופציה של שליחה מהירה שהיא גם מאוד קלה ופשוטה ותורמת לשליחת כמות גדולה של קורות החיים.
עם זאת, שימו ❤️ שלא תמיד הפרופיל שלכם בלינקדאין מייצג את כל מה שעשיתם ואת כל מה שמבקשים בתיאור המשרה הספציפית שאליה אתם מגישים מועמדות.
במקרה כזה, עדיף להכנס לאתר החברה ולשלוח קורות חיים מעודכנים שהותאמו למשרה זו ולא דרך הלינקדאין.
בנוסף, כדי להבין האם החברה שאליה אתם מגישים מועמדות היא חברה שמכבדת את עובדיה ושסביבת העבודה בה נחשבת לטובה ונעימה - כדאי שתבדקו את הדירוג שלה ואת המחקרים שבוצעו עליה בפלטפורמת Glassdoor.
בהצלחה🌻

Comments